
Anlamsızlık Duygusu Nedir?
Anlamsızlık duygusu; günümüzde gittikçe artan, sıkça karşılaştığımız duyguların başında gelir. Anlamsızlık çok güçlü bir duygudur…

Bağımlılık ve Psikolojik Boyutları
Bağımlılık, adamak, kendini başkasına adamak anlamına gelmektedir. Bağımlılık psikolojik açıdan değerlendirildiğinde başlangıçta kişilere keyif vermekle birlikte…

Stres Aslında Nedir?
Stres, vücudu ve ruhsal durumu etkileyen yaşam kalitesini düşüren ileride yaşanabilecek hastalıkların oluşmasına sebep olan bir durumdur.

Mutsuzluk Hissi ve Psikoloji
Mutsuzluk, insanın kendini huzursuz, umutsuz ve karamsar hissetme halidir. Hayattan zevk alınmadığı, monotonluktan ve gündelik sorunlardan…

Sizin Fobiniz Hangisi?
Yükseklik, karanlık, kalabalık, kapalı yer… Hiç bu tür korkularınız oldu mu? Korkularınızın nedenleri hiç düşündünüz mü? Fobi olarak adlandırılan bu korkularınız için tedavi var mı?

Kararsızlık Nedir? Nedenleri Nelerdir?
Kararsızlık, bir konuda karar verememe ya da seçim yapamama olarak tanımlanabilir. Kararsızlık halinin ruhsal bir hastalık mı yoksa üşengeçlikten mi kaynaklandığını…

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Nedir?
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), düşünme biçimini değiştirerek duyguları olumlu yönde değiştirmeye dayalı bir psikoterapi yöntemidir.

Öğrenilmiş Çaresizlik
Öğrenilmiş çaresizlik sendromu, kişinin göstermiş olduğu tepkilerin sonuca ulaşmaması durumunda, sonucu değiştiremeyeceğine karşı oluşan…

Aldatma Psikolojisi
Aldatmak, kişinin hayatındaki boşlukları doldurma ihtiyacının sonucudur. Bu boşluklar bazen fiziksel bazen de duygusal olabilir. Aldatmanın birçok nedeni olabilir.

Şizofreni Hastalığı ve Belirtileri
Şizofreni, kişinin gerçek ile gerçek dışı olan olguları birbirinden ayırt edememesine yol açan, sağlıklı düşünce akışı, duygu kontrolü ve normal davranışa engel olan ciddi bir beyin hastalığıdır.

Deprem Korkusu Nedir? Nasıl Geçer?
Şiddeti, yeri ne olursa olsun her deprem hepimizi olumsuz etkileyen ve korkumuzu depreştiren bir durumdur. Ancak kimileri için deprem korkudan çok öte, hayatı kabusa çeviren bir fobi…

Bipolar Bozukluk Nedir? Genetik Midir?
Manik depresif bozukluk veya manik depresyon adıyla bilinen bipolar bozukluk, “maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler” olarak tanımlanır. Riskli davranışlar nedeniyle…

Stresle Başa Çıkmak İçin Zaman Yönetimi
Stres, hayatımızın normal bir parçası; ancak çok fazla stres pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Hem ruhsal hem de fiziksel sağlığımız için stresle başa çıkmak önemlidir.

Kıskançlığı Yenme Yolları
Kıskançlık duygusu doğuştan gelmeyen, sonradan öğrenilen bir duygudur. Kıskançlık dozunda olduğu, karşınızdaki insanı rahatsız edici ve mantık dışı bir boyutta olmadığı sürece hastalık olarak adlandırılmaz.

Stres İle Baş Etmenin Yolları
Stres hayatımızın bir parçası ve dozunda olduğu sürece faydalı bile olabilmektedir. Ancak stresin gereğinden fazla olması hayatı olumsuz etkilemekte ve sağlık sorunlara yol açacak kadar insan…

Obsesif – Kompulsif Bozukluk Kaderiniz Değil
Obsesif Kompulsif Bozukluk, obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan bir ruhsal hastalıktır.

EMDR Terapisi İle Depresyondan Kurtulmak Mümkün
Depresyon Nedir? Depresyon nasıl hissettiğinizi, nasıl düşündüğünüzü ve nasıl davrandığınızı olumsuz etkileyen yaygın ve ciddi ancak tedavi edilebilen tıbbi bir hastalıktır.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve EMDR Terapi
Travmatik Stres Bozukluğu ve EMDR Terapisi Post-Travmatik Stres Bozukluğu (TSSB), derin üzücü veya rahatsız edici bir tecrübeye tanık olduktan sonra veya ciddi bir yaralanma yaşadıktan sonra…

Anksiyete Çağı ve Anksiyete ile Başa Çıkma
Anksiyete Nedir Anksiyete, vücudun stresli, tehlikeli ya da alışılmadık durumlara tepkisidir. Önemli bir olaydan önce hissettiğiniz huzursuzluk, sıkıntı veya korku duygusu…

Panik Atak
Panik Atak; kişide ansızın kendini gösteren, belli bir duruma bağlı olmayan, kişinin fiziksel bir takım tepkilerle kendini de gösterebilen büyük kaygı atağı olarak tanımlanır. Korku olarak tanımlanması…